Vlastnoručne upečenou karamelovo orechovou tortou potešíte každého oslávenca...
1. Príprava orechovo piškótovej hmoty: Bielka zo 4 vajec a 2/3 práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka a jednu tretinu práškového cukru vymiešame, pridáme vodu a vanilínový cukor. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s 20 g lieskových orechov. Dáme do pripravenej tortovej formy. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút.
2. Príprava karamelového krému: 150 g kryštálového cukru rozpustíme na karamel, pridáme 125 g zohriatej smotany, prevaríme a vychladíme. Po vychladnutí karamel so smotanou našľaháme a pridáme zmäknutú Heliu. Vyšľaháme hladký krém.
3. Príprava čokoládového krému: 60 g horkej čokolády rozpustíme, pridáme 30 g tekutej smotany. Zvyšných 120 g smotany vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou.
4. Po vychladnutí piškótovú hmotu rozkrojíme na 4 časti, pokropíme rumom, naplníme karamelovým a čokoládovým krémom, necháme stuhnúť. Obalíme do marcipánu a vhodne dozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Vlastnoručne upečenou karamelovo orechovou tortou potešíte každého oslávenca...
voda | |
---|---|
200 g | Helia |
80 g | múka polohrubá |
80 g | cukor práškový |
150 g | cukor kryštálový |
300 g | marcipán |
20 g | lieskové orechy |
60 g | čokoláda horká |
čokoládová dekorácia biela a tmavá | |
10 g | vanilínový cukor |
4 ks | vajcia |
50 ml | rum |
20 ml | voda |
275 ml | smotana na šľahanie 33% |