Kombinácia dezertu s tropickým ovocím dodá vašej slávnosti nádych exotiky..
1. Príprava piškótového korpusu: Vajcia oddelíme a 3 bielka vyšľaháme so 40 g práškového cukru a vanilínovým cukrom na tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s 20 g práškového cukru a pridáme ich do bielkového snehu, zľahka premiešame a prisypeme preosiatu múku a rozpustenú Heliu. Rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 230 °C upečieme do zlatistej farby. Po vychladnutí vykrajujeme kolieska veľkosti formy.
2. Príprava karamelovej náplne: 50 g kryštálového cukru rozpustíme na svetlý karamel, pridáme 50 g zohriatej smotany, rozvaríme a vychladíme. Pridáme 150 g vyšľahanej smotany a naplníme do foriem, na to dáme piškótové koliesko. Necháme stuhnúť, prípadne zamrazíme.
3. Príprava tvarohovej náplne: 250 g smotany s 50 g kryštálového cukru vyšľaháme, pridáme sušenú citrónovú kôru a pasírovaný tvaroh. Ak by bola náplň redšia (záleží od použitého tvarohu), pridáme malé množstvo uvarenej vychladnutej želatíny na stuženie. Náplň dáme do pripravených foriem, položíme piškótové koliesko a necháme dobre stuhnúť.
4. Príprava pomarančovej omáčky: Olúpaný pomaranč pokrájame, pridáme marhuľový džem a povaríme. Dochutíme limetovou šťavou a pomarančovým likérom.
5. Po stuhnutí jednotlivé dezerty vyklopíme z formy. Uložíme vhodne na tanier, dozdobíme čokoládovou ozdobou, tropickým ovocím a pomarančovou omáčkou s pistáciami, prípadne dekorujeme kôrou z limety.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Kombinácia dezertu s tropickým ovocím dodá vašej slávnosti nádych exotiky..
smotana | |
---|---|
10 g | Helia |
60 g | múka polohrubá |
60 g | cukor práškový |
100 g | cukor kryštálový |
piškóty detské | |
150 g | tvaroh - pasírovaný |
5 g | vanilínový cukor |
marhuľový džem | |
1 ks | pomaranč |
1 ks | limeta |
3 ks | vajcia |
citrónová sušená kôra | |
likér pomarančový | |
450 ml | smotana na šľahanie 33% |