rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Karamelovo tvarohová pena s tropickým ovocím

Kombinácia dezertu s tropickým ovocím dodá vašej slávnosti nádych exotiky..

postup:

  • 1. Príprava piškótového korpusu: Vajcia oddelíme a 3 bielka vyšľaháme so 40 g práškového cukru a vanilínovým cukrom na tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s 20 g práškového cukru a pridáme ich do bielkového snehu, zľahka premiešame a prisypeme preosiatu múku a rozpustenú Heliu. Rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 230 °C upečieme do zlatistej farby. Po vychladnutí vykrajujeme kolieska veľkosti formy.

  • 2. Príprava karamelovej náplne: 50 g kryštálového cukru rozpustíme na svetlý karamel, pridáme 50 g zohriatej smotany, rozvaríme a vychladíme. Pridáme 150 g vyšľahanej smotany a naplníme do foriem, na to dáme piškótové koliesko. Necháme stuhnúť, prípadne zamrazíme. 

  • 3. Príprava tvarohovej náplne: 250 g smotany s 50 g kryštálového cukru vyšľaháme, pridáme sušenú citrónovú kôru a pasírovaný tvaroh. Ak by bola náplň redšia (záleží od použitého tvarohu), pridáme malé množstvo uvarenej vychladnutej želatíny na stuženie. Náplň dáme do pripravených foriem, položíme piškótové koliesko a necháme dobre stuhnúť. 

  • 4. Príprava pomarančovej omáčky: Olúpaný pomaranč pokrájame, pridáme marhuľový džem a povaríme. Dochutíme limetovou šťavou a pomarančovým likérom. 

  • 5. Po stuhnutí jednotlivé dezerty vyklopíme z formy. Uložíme vhodne na tanier, dozdobíme čokoládovou ozdobou, tropickým ovocím a pomarančovou omáčkou s pistáciami, prípadne dekorujeme kôrou z limety. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Karamelovo tvarohová pena s tropickým ovocím

Kombinácia dezertu s tropickým ovocím dodá vašej slávnosti nádych exotiky..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
smotana
10 g Helia
60 g múka polohrubá
60 g cukor práškový
100 g cukor kryštálový
piškóty detské
150 g tvaroh - pasírovaný
5 g vanilínový cukor
marhuľový džem
1 ks pomaranč
1 ks limeta
3 ks vajcia
citrónová sušená kôra
likér pomarančový
450 ml smotana na šľahanie 33%

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia