rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kávové rezy s marcipánom

Výborná kávička s kávovými rezmi. Vynikajúco vyzerajú a chutia úžasne. Kolegyne a kolegovia sa určite veľmi potešia, ak oslávite narodeniny s takýmto koláčikom.

postup:

  • 1. Príprava bezé hmoty: 110 g kryštálového cukru a 150 g bielok (zo 6 - 7 vajec) vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého primiešame preosiatu múku spolu s pomletými lúpanými mandľami. Hmotu rozdelíme na dva plechy pokryté papierom, rozotrieme pláty, ktoré posypeme (20 g) práškovým cukrom a pri teplote 200 - 220 °C upečieme do ružova. 

  • 2. Príprava krému: Z mlieka, 70 g kryštálového cukru, vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Hladký krém dochutíme vychladnutou uvarenou silnou kávou (podľa chuti).

  • 3. Po vychladnutí pláty rozkrojíme na polovicu, vzniknú nám 4 časti. Jednotlivé pláty naplníme kávovým krémom a necháme stuhnúť. 

  • 4. Po stuhnutí na vrch vyvaľkáme plát z 200 g mandľového marcipánu, nakrájame na rezy a vhodne dozdobíme čokoládou a mandľami. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kávové rezy s marcipánom

Výborná kávička s kávovými rezmi. Vynikajúco vyzerajú a chutia úžasne. Kolegyne a kolegovia sa určite veľmi potešia, ak oslávite narodeniny s takýmto koláčikom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    8 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 - 180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Helia
50 g múka hladká špeciál
180 g cukor kryštálový
20 g cukor práškový
40 g krémový prášok Zlatý klas
50 g mandle sekané
200 g marcipán mandľový
10 g vanilínový cukor
350 ml mlieko
20 g rum
50 g káva
7 ks vajcia

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia