rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kávovo-koňaková torta

Je svieža, výborne chutí a je vynikajúca na Valentína.

postup:

  • 1. Žĺtky, vanilkový cukor a cukor vymiešame do peny, pridáme olej, orechy, kávu (nie varenú), múku a prášok do pečiva. Potom vyšľaháme sneh, a vymiešané žĺtka pomaly vmiešame do cesta. Pečieme pri 160-180°C , asi 45 min. Necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 časti.

  • 2. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme tuhý puding. Ešte do teplého primiešame kávu (nie varenú) a za stáleho miešanie vychladíme. Potom primiešame vaječný likér. Heliu rozmiešame a vychladnutú kašu vmiešame do Helie.

  • 3. Korpus plníme, tak aby polovica išla na plnku do vnútra a polovicou potrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kávovo-koňaková torta

Je svieža, výborne chutí a je vynikajúca na Valentína.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
olej
6 ks vajce
50 g orechy
1 bal. vanilínový cukor
180 g múka polohrubá
160 g cukor kryštálový
50 g cappuccino
1 bal. prášok do pečiva
500 ml mlieko
100 g cukor kryštálový
2 bal. puding vanilkový
250 g Helia
50 g cappuccino
100 ml vaječný koňak
40 ml olej

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia