Milovníkov kokosu určite poteší svieži dezert s ovocím..
1. Príprava piškótovej hmoty: 4 bielka a dve tretiny práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 4 žĺtka a jednu tretinu práškového cukru vymiešame a pridáme 20ml vody a 10 g vanilínového cukru. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pred pečením jemne posypeme kokosom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
2. Príprava krému: Z mlieka, kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme 50 g kokosu.
3. Po vychladnutí piškótu naplníme kokosovým krémom, do stredu vložíme malinu alebo jahodu a stočíme. Po stuhnutí pokrájame na jednotlivé kusy.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Milovníkov kokosu určite poteší svieži dezert s ovocím..
rum | |
---|---|
200 g | Helia |
80 g | múka polohrubá |
30 g | cukor práškový |
80 g | cukor kryštálový |
30 g | krémový prášok Zlatý klas |
20 g | vanilínový cukor |
maliny | |
65 g | kokos |
200 ml | mlieko |
5 ks | vajcia |
20 ml | rum |
20 ml | voda |