rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kokosová roláda s malinami (jahodami)

Milovníkov kokosu určite poteší svieži dezert s ovocím..

postup:

  • 1. Príprava piškótovej hmoty: 4 bielka a dve tretiny práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 4 žĺtka a jednu tretinu práškového cukru vymiešame a pridáme 20ml vody a 10 g vanilínového cukru. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pred pečením jemne posypeme kokosom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.

  • 2. Príprava krému: Z mlieka, kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme 50 g kokosu. 

  • 3. Po vychladnutí piškótu naplníme kokosovým krémom, do stredu vložíme malinu alebo jahodu a stočíme. Po stuhnutí pokrájame na jednotlivé kusy. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kokosová roláda s malinami (jahodami)

Milovníkov kokosu určite poteší svieži dezert s ovocím..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 - 7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
rum
200 g Helia
80 g múka polohrubá
30 g cukor práškový
80 g cukor kryštálový
30 g krémový prášok Zlatý klas
20 g vanilínový cukor
maliny
65 g kokos
200 ml mlieko
5 ks vajcia
20 ml rum
20 ml voda

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia