Výborná roláda, s chrumkavou čokoládovou polevou.
1. Bielky šľaháme a postupne do nich primiešame cukor aj vanilkový cukor. Do tuhého snehu zľahka vmiešame žĺtky, mandle a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech, vyložený papierom na pečenie. Pečieme cca 15 min na 180 stupňoch, ešte mierne teplé aj s papierom zatočíme a necháme vychladnúť.
2. Na plnku uvaríme z mlieka, múky, cukru a maizeny hustú kašu. Po odstavení do nej vmiešame vaječný koňak. Heliu vymiešame s vanilkovými cukrami a spojíme s vychladnutou kašou na hladký krém.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborná roláda, s chrumkavou čokoládovou polevou.
8 ks | žĺtok |
---|---|
8 ks | bielok |
8 lyžica | cukor kryštálový |
1 bal. | vanilínový cukor |
4 lyžica | mandle mleté |
4 lyžica | kakao |
1/2 lyžička | soľ |
400 ml | mlieko |
2 bal. | vanilínový cukor |
60 g | cukor kryštálový |
60 g | maizena |
1 lyžica | múka hladká |
250 g | Helia |
150 ml | vaječný koňak |
100 g | čokoláda horká |
50 g | Cera |