Pod názvom Kotrmelce sa skrýva dezert plný čokolády
1. Príprava piškótového cesta: Vyšľaháme 9 žĺtkov a 180 gramov práškového cukru. Pridáme do toho 400 g kakaa, vyšľaháme a pridáme 400 g výberovej múky. Nakoniec primiešame tuhý sneh z 9 bielkov (do bielok môžme dať trocha citróna, lepšie sa vyšľahá sneh).
2. Cesto pečieme pri 150°C. Po 20 minútach skúsime špáratkom v strede, či sa cesto neprichytáva, ak nie znamená to, že už je upečené, ak sa prichytáva necháme ešte v rúre.
3. Po upečení piškótové cesto prekrojíme po dĺžke plechu na 2 časti. Keď cesto vychladne, spodný plát potrieme lekvárom (najlepšie kyslastým) a krémom. Prikryjeme druhým plátom.
4. Príprava plnky: 200 g kryštálového cukru, 4 lyžice vody a 400 g kakaa vymiešame na slabom plyne do hladkej čokoládovej zmesi. Necháme vychladnúť a zatiaľ si v inej nádobe vymiešame do penista 200 g Helie (môžeme pridať trošku cukru). Následne čokoládový krém po malých dávkach, doslova po lyžičkách vmiešavame do krému.
5. Vrch polejeme čokoládou pripravenou zo 120 g čokolády a 40 g Cery a vhodne dozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Pod názvom Kotrmelce sa skrýva dezert plný čokolády
200 g | Helia |
---|---|
40 g | Cera |
400 g | múka polohrubá výberová |
180 g | cukor práškový |
200 g | cukor kryštálový |
120 g | čokoláda |
800 g | kakao |
4 lyžica | voda |
9 ks | vajcia |