rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kotrmelce

Pod názvom Kotrmelce sa skrýva dezert plný čokolády

postup:

  • 1. Príprava piškótového cesta: Vyšľaháme 9 žĺtkov a 180 gramov práškového cukru. Pridáme do toho 400 g kakaa, vyšľaháme a pridáme 400 g výberovej múky. Nakoniec primiešame tuhý sneh z 9 bielkov (do bielok môžme dať trocha citróna, lepšie sa vyšľahá sneh).

  • 2. Cesto pečieme pri 150°C. Po 20 minútach skúsime špáratkom v strede, či sa cesto neprichytáva, ak nie znamená to, že už je upečené, ak sa prichytáva necháme ešte v rúre. 

  • 3. Po upečení piškótové cesto prekrojíme po dĺžke plechu na 2 časti. Keď cesto vychladne, spodný plát potrieme lekvárom (najlepšie kyslastým) a krémom. Prikryjeme druhým plátom.

  • 4. Príprava plnky: 200 g kryštálového cukru, 4 lyžice vody a 400 g kakaa vymiešame na slabom plyne do hladkej čokoládovej zmesi. Necháme vychladnúť a zatiaľ si v inej nádobe vymiešame do penista 200 g Helie (môžeme pridať trošku cukru). Následne čokoládový krém po malých dávkach, doslova po lyžičkách vmiešavame do krému. 

  • 5. Vrch polejeme čokoládou pripravenou zo 120 g čokolády a 40 g Cery a vhodne dozdobíme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kotrmelce

Pod názvom Kotrmelce sa skrýva dezert plný čokolády

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
200 g Helia
40 g Cera
400 g múka polohrubá výberová
180 g cukor práškový
200 g cukor kryštálový
120 g čokoláda
800 g kakao
4 lyžica voda
9 ks vajcia

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia