Toto pečivko je vhodné k šalátom, ale aj k rôznym mäsovým pochúťkam. Zjednodušte si prípravu fotopostupom.
1. Pripravíme si suroviny.
2. Do misky preosejeme obe múky, pridáme mlieko, roztopený Palmarin, soľ, vajce a zapravíme cesto.
3. Necháme vykysnuť na teplom mieste.
4. Vykysnuté vyváľame na pomúčenej doske.
5. Rozdelíme na 16 častí, každú časť rozšúľame na 25 cm šúľanec.
6. Na vymastený plech vytvarujeme praclík. Každý praclík potrieme rozšľahaným žltkom a posypeme sezamovým semiačkom.
7. Dobrú chuť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Toto pečivko je vhodné k šalátom, ale aj k rôznym mäsovým pochúťkam. Zjednodušte si prípravu fotopostupom.
150 g | múka hladká (pšeničná celozrná) |
---|---|
100 g | múka hladká T-650 |
1 ks | vajcia |
50 g | Palmarín roztopený |
1 lyžička | soľ |
150 ml | mlieko vlažné |
2 lyžička | droždie (sušené) |
1 ks | žĺtok na potretie |
sézamové semená |