Chutí nám všetkým v lete či v zime, nasýti, občerství, a má veľa vitamínov. Zjednodušte si prípravu fotopostupom.
1. Urobíme kvások a necháme chvíľu pokysnúť.
2. Kvások pridáme do plastovej nádoby k 1 kg hladkej múky špeciál, 180g Palmarinu, štipku soli a vymiešame na vláčne cesto. Necháme kysnúť 1 hod.
3. Medzitým si speníme nakrájanú údenú slaninku. Pridáme 2 balenia kyslej kapusty, podusíme a podlejeme vodou. Dusíme až kým sa voda neodparí. Necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto dáme na dosku, rozdelíme na 4-5 častí, rozvaľkáme. Plníme kapustou a ukladáme na olejom pomastený plech. Chvíľku ešte necháme pokysnúť.
4. Pred pečením potrieme olejom s vodou v pomere 1:1 a posypeme slnečnicovými jadierkami. Pečieme vo vyhriatej rúre 45 min. na 180-200 stupňoch.
5. Po upečení znovu potrieme olejom s vodou. Vychladnuté pokrájame.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chutí nám všetkým v lete či v zime, nasýti, občerství, a má veľa vitamínov. Zjednodušte si prípravu fotopostupom.
kapusta | |
---|---|
0,7 liter | mlieko vlažné |
1 ks | droždie |
1 lyžica | múka hladká |
1 lyžica | cukor krupicový |
1 kg | múka hladká špeciál |
180 g | Palmarín |
štipka | soľ |
slanina | |
2 liter | smotana kyslá |