Sladký jahodový, proste skvelý koláčik.
1. Štyri žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto. Pridáme vodu a olej a dobre premiešame. Prisypeme múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo štyroch bielkov. Všetko spolu premiešame a vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Dáme piecť na 40 minút.
2. Korpus necháme trošku vychladnúť a natrieme džemom.
3. Zo Zlatého klasu spravíme hustý krém, do ktorého primiešame tvaroh. Natrieme na korpus.
4. Na krém nalejeme a rozotrieme roztopenú čokoládu na varenie. Navrch naukladáme rozpolené jahody. Necháme vychladnúť a môžeme spapať.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Sladký jahodový, proste skvelý koláčik.
200 g | cukor kryštálový |
---|---|
100 ml | voda |
4 ks | vajcia |
120 g | Palmarín |
200 g | múka hladká |
1 balíček | vanilínový cukor |
jahodový džem | |
1 balíček | krémový prášok Zlatý klas |
700 ml | mlieko |
jahody | |
čokoládová poleva | |
200 g | tvaroh |