Klasika doplnená o výborný vajećný likér. Pozrite si fotorecept.
1. Pripravíme si cesto na bábovku. Najskôr si vymiešame vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme likér a olej.
2. Potom zmiešame múku so Solamylom a práškom do pečiva a dôkladne premiešame s vyšľahanými vajíčkami. Pripravíme si bábovkovú formu, ktorú vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou.
3. Asi 3/4 hmoty vylejeme do formy a do zvyšnej časti pridáme kakao. Dôkladne premiešame a vylejeme na svetlú časť.
4. Pečieme asi 60 minút a ku koncu pečenia skúsime špajdľou či je upečená. Potom ju vytiahneme z rúry a vyklopíme na tanier. Pred podávaním ju posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Klasika doplnená o výborný vajećný likér. Pozrite si fotorecept.
5 ks | vajcia |
---|---|
250 g | cukor práškový |
250 ml | olej |
250 ml | likér vaječný |
125 g | múka polohrubá |
125 g | múka polohrubá |
125 g | Solamyl |
2 ks | vanilínový cukor |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
2 lyžica | kakao |