Linecké košíčky na každý vianočný stôl.
1. Z múky, Helie, 100 g cukru, žĺtkov, vanilkového cukru a citrónovej kôry spracujeme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke. Cesto vtláčame do formičiek na košíčky a pečieme pri teplote 180°C.
2. Plnka: Z masla, 50 g cukru, orechov a rumu si pripravíme náplň, ktorou plníme upečené košíčky. Naplnené košíčky namáčame v čokoláde a ozdobíme kúskom orecha.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Linecké košíčky na každý vianočný stôl.
300 g | múka hladká |
---|---|
150 g | cukor práškový |
1 ks | vanilínový cukor |
100 g | maslo |
100 g | maslo |
200 g | Helia |
2 ks | žĺtok |
1 lyžička | citrónová kôra strúhaná |
200 g | vlašské orechy mleté |
60 ml | rum |