rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Lístkové kolieska s tvarohom a ovocím

Máte chuť na ovocie? V kombinácii s tvarohom a jemným lístkovým cestom mu neodoláte.

postup:

  • 1. Príprava cesta: Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na suchý alebo papierom pokrytý plech. Pri teplote 200 °C upečieme do svetlohnedej farby.

  • 2. Príprava tvarohovej náplne: Vyšľaháme smotanu, vanilínový cukor, 50 g krupicového cukru a pridáme pasírovaný tvaroh a mäkkú Heliu.

  • 3. Príprava bielkového snehu: V pare šľaháme 1 bielok a 70 g krupicového cukru tak dlho, kým zmes nezhustne.

  • 4. Medzi dve a dve vychladnuté kolieska nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka tvarohovú náplň. Vrch vhodne dozdobíme bielkovým snehom a čerstvým ovocím.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Lístkové kolieska s tvarohom a ovocím

Máte chuť na ovocie? V kombinácii s tvarohom a jemným lístkovým cestom mu neodoláte.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
smotana
100 g Helia
500 g lístkové cesto
250 g tvaroh - pasírovaný
25 g vanilínový cukor
120 g cukor krupicový
1 ks vajcia
iná ovocie rôzneho druhu
250 ml smotana na šľahanie 33%

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia