Zdravé keksíky s vysokým obsahom vápnika a s ľahkým fotoreceptom.
1. V mise vyšľaháme do peny zmäknutý Palmarin s masťou, cukrom, vajcom a vanilkovou esenciou. Pridáme mletý mak, múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru.
2. Vypracujeme cesto a dáme do chladu aspoň na 2 hod.
3. Stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska.
4. Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre do svetlo ružova.
5. Mleté mandle vymiešame s maslom a medom a plníme vychladnuté kolieska - zlepujeme do 2. Môžeme naplniť aj džemom (brusnicový, čučoriedkový, ríbezľový, atď.). A možno ich naplniť nestihneme, lebo sa hneď zjedia :).
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Zdravé keksíky s vysokým obsahom vápnika a s ľahkým fotoreceptom.
masť | |
---|---|
100 g | mak mletý |
190 g | Palmarín |
170 g | cukor kryštálový |
380 g | múka hladká |
1 ks | vajcia |
citrónová kôra strúhaná | |
vanilková esencia | |
1 lyžička | prášok do pečiva |
džem | |
5 lyžica | mandle mleté |
1 lyžica | med |
1 lyžica | Helia |
70 g | masť bravčová |