rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Malinová roláda s vlašskými orechmi

Výborný recept od Jožky Zaúkolcovej. Skúste, určite vás osloví.

postup:

  • 1. Šľahaná hmota s vlašskými orechmi. Bielky a dve tretiny cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a jednu tretinu cukru vymiešame, pridáme vodu. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s vlašskými orechmi a kypriacim práškom. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5-7min. Po vychladnutí naplníme kakaovým a bielym krémom, poukladáme maliny a stočíme do rolády. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí zahladíme zvyšným krémom a vhodne ozdobíme.

  • 2. Základný krém si urobíme z mlieka, cukru kryštálového, vanilínového a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Polovicu hladkého krému dochutíme preosiatym kakaom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Malinová roláda s vlašskými orechmi

Výborný recept od Jožky Zaúkolcovej. Skúste, určite vás osloví.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 11.09.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    70 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5-7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    220 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
Šľahaná hmota s vlašskými orechmi
4 ks vajcia
80 g cukor práškový
60 g múka hladká špeciál
20 g vlašské orechy mleté
10 g vanilínový cukor
20 g voda
štipka kypriaci prášok do pečiva
Základný krém
2,5 dl mlieko
35 g Krémový prášok
15 g vanilínový cukor
100 g maslo
100 g Helia
60 g kryštalový cukor
20 g rum
20 g kakao
Dohotovenie
30 g čokoláda horká
50 g maliny
50 g vlašské orechy mleté
perníčky radia