Pre milovníkov marcipánu je tu rýchla sladká pochúťka...
1. 1 žĺtok, 50 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 100 g jogurtu, Heliu, múku a 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva zmiešame a vymiesime cesto, ktoré dáme chladiť aspoň na hodinu.
2. Vychladené cesto si rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme. Tak isto rozdelíme na 2 časti marcipán a rozvaľkáme.
3. Jednu časť rozvaľkaného cesta potrieme bielkom a dáme naň rozvaľkanú polovicu marcipánu, ktorý tiež potrieme bielkom a stočíme. To isté spravíme s druhou polovicou cesta a marcipánu. Rolády necháme ešte vychladiť.
4. Vychladené rolády potrieme vodou alebo bielkom, obalíme v 100 g pomletých orechoch a nakrájame na centimetrové kolieska. Tie poukladáme na plech s papierom a dáme piecť na 20-25 minút na 180°C.
5. Upečené kolieska po vychladnutí potrieme horúcim (zohriatym) džemom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Pre milovníkov marcipánu je tu rýchla sladká pochúťka...
150 g | Helia |
---|---|
230 g | múka polohrubá |
50 g | cukor práškový |
1 ks | vanilínový cukor |
1 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
200 g | marcipán |
100 g | orechy mleté |
marhuľový džem | |
100 g | jogurt biely |
1 ks | vajcia |