Voňavý hruškový koláč pre náročných hostí..
1. Príprava piškótového korpusu: 80 g bielej čokolády rozpustíme, pridáme Palmarin a 25 g práškového cukru a vymiešame. Prilejeme 3 žĺtka a vymiešame do peny. Nakoniec pridáme tuhý sneh vyšľahaný z 3 bielkov a 80 g kryštálového cukru a polohrubú múku. Naplníme od pripravenej formy koláčikov. Pri nižšej teplote približne 160 - 180 °C pečieme 20 minút.
2. Príprava marinovanej hrušky: Použijeme 8 ks polených olúpaných kompótových alebo čerstvých hrušiek, 200 ml bieleho polosladkého vína, 2 ks celej škorice a hrebíček. Všetko spolu necháme v uzavretej nádobe odležať 24 hodín. Po odležaní prelejeme do hrnca a varíme pokiaľ hrušky nie sú mäkké. Ak použijeme kompótové hrušky, varíme len krátko. Keď sú hrušky dostatočne mäkké, vyberieme ich a necháme vychladnúť.
3. Príprava bielej čokoládovej peny: 125 g bielej čokolády rozpustíme, pridáme 60 g tekutej smotany. Zvyšných 250 g smotany vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou.
4. Na tanier položíme čokoládový koláčik, marinovanú vychladenú hrušku a nastriekame bielu čokoládovú penu. Pridáme kúsok ananásu a vhodne dozdobíme čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Voňavý hruškový koláč pre náročných hostí..
80 g | Palmarín |
---|---|
80 g | múka polohrubá |
80 g | cukor kryštálový |
25 g | cukor práškový |
310 g | smotana na šľahanie 33% |
205 g | čokoláda biela |
čokoládová dekorácia biela a tmavá | |
hruškový kompót | |
50 g | ananás |
2 ks | škorica celá |
hrebíček | |
4 ks | vajcia |
200 ml | víno biele polosladké |