rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Marinované hrušky v bielom víne s ananásom

Voňavý hruškový koláč pre náročných hostí..

postup:

  • 1. Príprava piškótového korpusu: 80 g bielej čokolády rozpustíme, pridáme Palmarin a 25 g práškového cukru a vymiešame. Prilejeme 3 žĺtka a vymiešame do peny. Nakoniec pridáme tuhý sneh vyšľahaný z 3 bielkov a 80 g kryštálového cukru a polohrubú múku. Naplníme od pripravenej formy koláčikov. Pri nižšej teplote približne 160 - 180 °C pečieme 20 minút.

  • 2. Príprava marinovanej hrušky: Použijeme 8 ks polených olúpaných kompótových alebo čerstvých hrušiek, 200 ml bieleho polosladkého vína, 2 ks celej škorice a hrebíček. Všetko spolu necháme v uzavretej nádobe odležať 24 hodín. Po odležaní prelejeme do hrnca a varíme pokiaľ hrušky nie sú mäkké. Ak použijeme kompótové hrušky, varíme len krátko. Keď sú hrušky dostatočne mäkké, vyberieme ich a necháme vychladnúť. 

  • 3. Príprava bielej čokoládovej peny: 125 g bielej čokolády rozpustíme, pridáme 60 g tekutej smotany. Zvyšných 250 g smotany vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou. 

  • 4. Na tanier položíme čokoládový koláčik, marinovanú vychladenú hrušku a nastriekame bielu čokoládovú penu. Pridáme kúsok ananásu a vhodne dozdobíme čokoládou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Marinované hrušky v bielom víne s ananásom

Voňavý hruškový koláč pre náročných hostí..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 - 20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    140 - 160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
80 g Palmarín
80 g múka polohrubá
80 g cukor kryštálový
25 g cukor práškový
310 g smotana na šľahanie 33%
205 g čokoláda biela
čokoládová dekorácia biela a tmavá
hruškový kompót
50 g ananás
2 ks škorica celá
hrebíček
4 ks vajcia
200 ml víno biele polosladké

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia