Sladká a jednoduchá Marlenka.
1. Sódu s octom zmiešajte. V hrnci na miernej teplote roztopte a vymiešajte maslo, med, cukor a pridajte sódu s octom (musíte to celé stále miešať). Pridajte dve vajíčka, začne to hnednúť a voňať ako marlenka. Keď to bude mať karamelovú farbu odstavte to. Vychladnutú hmotu zmiešajte s múkou a vypracujte cesto.
2. Cesto rozdeľte na 6 častí (5 rovnakých a jednu menšiu). Vyvaľkajte pláty a upečte na obrátenej strane plechu. So šiestym sa netrápte, ten sa strúha. Ja som si jednotlivé pláty vyvaľkala na papier na pečenie, a potom som ich už len prenášala na plech a postupne piekla. Pečte kratučko pri 200°C, cca 3-5 minút (pláty treba stále kontrolovať, lebo sú veľmi rýchlo upečené.
3. Pláty rovnomerne natrieme krémom, vrchný natretý plát posypeme nastrúhaným šiestym plátom, zaťažiť a čakať kým zmäkne. Nakoniec polejte čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Sladká a jednoduchá Marlenka.
100 g | maslo |
---|---|
2 lyžica | med |
250 g | cukor práškový |
2 ks | vajce |
1 lyžica | sóda |
1 lyžica | ocot |
600 g | múka hladká |
2 ks | salko (uvarené) |
500 g | maslo |