Má výbornu chuť a po zmäknutí sa rozplýva na jazyku. Pozrite si fotorecept a koláč bude hneď hotový.
1. Pripravíme si suroviny a najskôr uvaríme salko. Plechovku salka ponoríme do vody a varíme 2 hodiny. Necháme vychladiť.
2. Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, cukor a med na miernom ohni.
3. 1 pl sody zmiešame z 1 pl octu a pridáme do hrnca. Zamiešame do rozpusteného cukru a vznikne biela hmota. Zamiešame a za stáleho miešania pridáme vajcia. Odstavíme z ohňa.
4. Pridáme múku a kakao. Zo začiatku je hmota sypká, ale postupne sa zhnetie.
5. Z misky vysypeme na pomúčenu dosku a na hladko vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na tri časti. Každú, ešte teplú časť, vyvaľkáme vo veľkosti plechu a upečieme. Pečieme asi 7-10min.
6. Z mlieka a kremového prášku uvaríme puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Heliu vymiešame do peny, pridáme salko a puding. Dobré vyšľaháme.
7. Plnku rozdelíme na poly, rozotrieme na pláty a tretím zakryjeme.
8. Urobíme čokoládovu polevu, natrieme na naplnený koláč a môžme ozdobiť. Je dobré aby postál aspoň 6 hod. Potom pokrájame na rezy.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Má výbornu chuť a po zmäknutí sa rozplýva na jazyku. Pozrite si fotorecept a koláč bude hneď hotový.
100 g | Palmarín |
---|---|
300 g | cukor kryštálový |
3 lyžica | med |
1 lyžica | sóda bikarbóna |
1 lyžička | ocot |
700 g | múka hladká špeciál |
4 lyžica | kakao |
2 ks | vajce |
1 ks | salko |
1 ks | Helia |
2 ks | Zlatý klas |
6 dl | mlieko |
4 lyžica | cukor kryštálový |
150 g | čokoláda na varenie |
50 g | Cera |
troška | olej |