Čajové pečivo, ktoré pri správnom uskladnení vydrží dlho čerstvé.
1. Príprava cesta: Múku a 160 g práškového cukru preosejeme, pridáme zmäknutý Palmarin, med, 2 vajíčka, 1 lyžicu mletej škorice, 1/2 balíčka perníkového korenia, 1/2 čajovej lyžičky (zarovnanej) sódy bicarbóny a zmiesime cesto. Necháme odležť 24 hodín.
2. Po odležaní vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme formičkami rôzne tvary, ktoré poukladáme na vymastený plech a pri teplote 200 - 220 °C upečieme do svetlozlatej farby. Pri pečení dávame pozor, aby sme ich nepripálili, lebo by zostali tvrdé.
3. Príprava bielkovej glazúry: 150 g práškového cukru 3x preosejeme, pridáme 1 bielok a vymiešame do hustej bielej peny. Počas práce máme glazúru stále prikrytú, aby nevysychala a netvorili sa kryštáliky.
4. Po vychladnutí koláčiky vhodne ozdobíme bielkovou glazúrou pomocou vrecka alebo čokoládou. Medovníčky môžeme zdobiť orechmi, sušeným ovocím alebo spájať džemom. Uskladňujeme prikryté mikroténom alebo fóliou, aby zostali mäkké.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Čajové pečivo, ktoré pri správnom uskladnení vydrží dlho čerstvé.
125 g | Palmarín |
---|---|
400 g | múka hladká |
310 g | cukor práškový |
125 g | med |
1 lyžica | škorica mletá |
12 g | perníkové korenie mleté - zmes |
1/2 lyžička | sóda bikarbóna |
3 ks | vajcia |