rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Medové koláčiky

Čajové pečivo, ktoré pri správnom uskladnení vydrží dlho čerstvé.

postup:

  • 1. Príprava cesta: Múku a 160 g práškového cukru preosejeme, pridáme zmäknutý Palmarin, med, 2 vajíčka, 1 lyžicu mletej škorice, 1/2 balíčka perníkového korenia, 1/2 čajovej lyžičky (zarovnanej) sódy bicarbóny a zmiesime cesto. Necháme odležť 24 hodín. 

  • 2. Po odležaní vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme formičkami rôzne tvary, ktoré poukladáme na vymastený plech a pri teplote 200 - 220 °C upečieme do svetlozlatej farby. Pri pečení dávame pozor, aby sme ich nepripálili, lebo by zostali tvrdé. 

  • 3. Príprava bielkovej glazúry: 150 g práškového cukru 3x preosejeme, pridáme 1 bielok a vymiešame do hustej bielej peny. Počas práce máme glazúru stále prikrytú, aby nevysychala a netvorili sa kryštáliky.

  • 4. Po vychladnutí koláčiky vhodne ozdobíme bielkovou glazúrou pomocou vrecka alebo čokoládou. Medovníčky môžeme zdobiť orechmi, sušeným ovocím alebo spájať džemom. Uskladňujeme prikryté mikroténom alebo fóliou, aby zostali mäkké.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Medové koláčiky

Čajové pečivo, ktoré pri správnom uskladnení vydrží dlho čerstvé.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
125 g Palmarín
400 g múka hladká
310 g cukor práškový
125 g med
1 lyžica škorica mletá
12 g perníkové korenie mleté - zmes
1/2 lyžička sóda bikarbóna
3 ks vajcia

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia