rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Medovníčky

Mäkké, krehké medovníčky.

postup:

  • 1. 160 g medu, 160 g kryštálového cukru, 120 g masla necháme zovrieť v hrnci. Do 500 g hladkej múky rozmiešame jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny a jednu lyžičku mletej škorice a vsypeme do hrnca s medom. Spolu zamiešame. Do vychladnutej zmesi (nesmie byť studená, ideálne teplá), primiešame dve celé vajcia a cesto dobre vypracujeme. Necháme ho dve hodiny stáť, potom vyvaľkáme na 5mm a vykrajujeme. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 10 min pri cca 170-180 stupňoch.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Medovníčky

Mäkké, krehké medovníčky.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160-180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
160 g med
120 g Palmarín
500 g múka hladká
1 lyžička sóda
1 lyžička škorica mletá
2 ks vajcia
1 ks bielok
150 - 200 g cukor práškový
1 ks citrónová šťava
perníčky radia