Mäkké, krehké medovníčky.
1. 160 g medu, 160 g kryštálového cukru, 120 g masla necháme zovrieť v hrnci. Do 500 g hladkej múky rozmiešame jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny a jednu lyžičku mletej škorice a vsypeme do hrnca s medom. Spolu zamiešame. Do vychladnutej zmesi (nesmie byť studená, ideálne teplá), primiešame dve celé vajcia a cesto dobre vypracujeme. Necháme ho dve hodiny stáť, potom vyvaľkáme na 5mm a vykrajujeme. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 10 min pri cca 170-180 stupňoch.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Mäkké, krehké medovníčky.
160 g | med |
---|---|
120 g | Palmarín |
500 g | múka hladká |
1 lyžička | sóda |
1 lyžička | škorica mletá |
2 ks | vajcia |
1 ks | bielok |
150 - 200 g | cukor práškový |
1 ks | citrónová šťava |