Je to náš najobľúbenejší koláč. S orechmi na Vianoce a ovocím v lete. Dá sa ochutiť na veľa spôsobov, a tak nás nikdy neomrzí.
1. Mlieko, cukor, Palmarin a kakao dáme do hrnca a pomaly zohrievame aby sa Palmarin rozpustil. Nesmie nám to zovrieť. Do druhej misky dáme múku, prášok do pečiva a vajcia. Pridáme vlažnú zmes mlieka, kakaa, cukru a Palmarinu a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.
2. Upečený koláč necháme vychladnúť a natrieme ho lekvárom. Polejeme čokoládou. Potom podľa chuti dáme orechy, kokos alebo ovocie. Veľmi dobrý je aj so šľahačkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Je to náš najobľúbenejší koláč. S orechmi na Vianoce a ovocím v lete. Dá sa ochutiť na veľa spôsobov, a tak nás nikdy neomrzí.
600 g | múka polohrubá |
---|---|
400 g | cukor kryštálový |
200 g | Palmarín |
2 ks | vajce |
1/2 liter | mlieko |
kakao | |
1 bal. | prášok do pečiva |
čokoláda na varenie | |
20 g | Cera |
lekvár ľubovoľný |