Recept na tento koláčik mám od jednej známej tetušky. Radi ho pečieme, lebo pomerne dlho vydrží a je naozaj chutný :) Suroviny sú písané tak ako ho robievala ona, ale ja osobne uberám trochu cukru z plnky ;).
1. Hladkú múku zmiešame so sódou bikarbónou, pridáme 21 dkg práškového cukru, 11 dkg Palmarínu, 3 lyžice medu (rozpustený), 2 vajíčka, trochu škorice a citrónovú kôru. Vypracujeme cesto (podľa potreby môžete pridať trochu múky, lebo cesto je dosť lepivé) a dáme do chladničky na 1/2 hodinky trochu stuhnúť.
2. Zatiaľ si pripravíme plnku: 20dkg mletých orechov zmiešame s 20 dkg mletého cukru a 1 lyžicou kakaa. Pridáme trochu rumu - cca 3 lyžice, a trochu mlieka (ak nemáte, môže byť aj voda) - plnka má mať konzistenciu takej hustejšej kaše.
3. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme ne 2 časti. Najprv rozvaľkáme prvú časť, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, a navrstvíme plnku. Následne prikryjeme druhým rozvaľkaným plátom a dáme piecť - 180 °C asi 20-25 minút.
4. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Recept na tento koláčik mám od jednej známej tetušky. Radi ho pečieme, lebo pomerne dlho vydrží a je naozaj chutný :) Suroviny sú písané tak ako ho robievala ona, ale ja osobne uberám trochu cukru z plnky ;).
110 g | Palmarín |
---|---|
450 g | hladkej múky |
210 g | práškového cukru |
3 lyžica | medu |
2 ks | vajíčok |
1 lyžička | sóda bikarbóna |
200 g | mletých orechov |
3 lyžica | rumu |
2 lyžica | mlieka, prípadne vody |
1/2 lyžička | škorica mletá |
1/2 lyžica | citrónová kôra strúhaná |