rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Metrový koláč

Hodí sa na každú príležitosť, výborný aj ku kávičke.

postup:

  • 1. Príprava piškótového cesta: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme teplé mlieko a olej. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao. Osobitne upečieme vo forme na srnčí chrbát. Upečené polovičky nakrájame a striedavo spájame s plnkou.

  • 2. Príprava plnky: Zlaté klasy rozmiešame s vanilkovým cukrom v mlieku a uvaríme na puding. Necháme vychladnúť, stále miešame, aby sa nám nevytvorila "kôrka" na pudingu. Vymiešame Heliu s práškovým cukrom a pomaly primiešavame do hmoty uvarený puding. Nakoniec primiešame 2-3 lyžice rumu. So zvyšnou plnkou ponatierame ešte celý koláč. Dáme trochu stuhnúť do chladničky, aby sa nám lepšie nanášala čokoláda.

  • 3. Čokoládová poleva: Nad parou rozpustíme v miske čokoládu, Ceru a olej. Nelejeme na koláč a dáme stuhnúť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Metrový koláč

Hodí sa na každú príležitosť, výborný aj ku kávičke.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
4 ks vajce
250 g cukor práškový
8 lyžica mlieko (teplé)
10 lyžica olej
250 g múka hladká
1/2 bal. kypriaci prášok do pečiva
1 lyžica kakao
4 dl mlieko
2 bal. Zlatý klas
1 bal. vanilínový cukor
1 ks Helia
150 g cukor práškový
2 lyžica rum
200 g čokoláda horká
80 g Cera
1 lyžica olej
perníčky radia