Hodí sa na každú príležitosť, výborný aj ku kávičke.
1. Príprava piškótového cesta: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme teplé mlieko a olej. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao. Osobitne upečieme vo forme na srnčí chrbát. Upečené polovičky nakrájame a striedavo spájame s plnkou.
2. Príprava plnky: Zlaté klasy rozmiešame s vanilkovým cukrom v mlieku a uvaríme na puding. Necháme vychladnúť, stále miešame, aby sa nám nevytvorila "kôrka" na pudingu. Vymiešame Heliu s práškovým cukrom a pomaly primiešavame do hmoty uvarený puding. Nakoniec primiešame 2-3 lyžice rumu. So zvyšnou plnkou ponatierame ešte celý koláč. Dáme trochu stuhnúť do chladničky, aby sa nám lepšie nanášala čokoláda.
3. Čokoládová poleva: Nad parou rozpustíme v miske čokoládu, Ceru a olej. Nelejeme na koláč a dáme stuhnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Hodí sa na každú príležitosť, výborný aj ku kávičke.
4 ks | vajce |
---|---|
250 g | cukor práškový |
8 lyžica | mlieko (teplé) |
10 lyžica | olej |
250 g | múka hladká |
1/2 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
1 lyžica | kakao |
4 dl | mlieko |
2 bal. | Zlatý klas |
1 bal. | vanilínový cukor |
1 ks | Helia |
150 g | cukor práškový |
2 lyžica | rum |
200 g | čokoláda horká |
80 g | Cera |
1 lyžica | olej |