Fotorecept na ovocno kávový rez.
1. Všetky suroviny od polohrubej múky, vrátane 2 polievkových lyžíč rumu zmiešame dokopy. Scedený kompót rozmixujeme a pridáme ho do cesta. Rovnomerne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. A dáme do rúry upiecť.
2. Počas pečenia cesta si urobíme polevu. Rozpustíme si 130 g Palmarinu, pridáme práškový cukor, kakao a premiešame. Až je hmota pekne spojená pridáme polievkovú lyžicu rumu. Zamiešame a odstavíme.
3. Na vychladnuté upečené cesto dáme polevu, ktorá je tiež už vychladnutá avšak nie stuhnutá. Musí sa dať rozotrieť na koláčik. Potom už iba vidličkou môžete porobiť vlnovky rôznymi smermi.
4. V prípade že máte nižšie cesto môžete ho rozdeliť na polovicu, jednu časť potrieť marhuľovým alebo slivkovým lekvárom a prekryť druhou polovicou. Koláč bude vyšší a lekvár mu dodá novú chuť.
5. Po vychladnutí resp. stuhnutí stačí koláčik nakrájať a postaviť na stôl pred hostí.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Fotorecept na ovocno kávový rez.
300 g | múka polohrubá |
---|---|
1 konzerva | broskyňový kompót |
2 ks | vajcia |
2 lyžica | káva instantná |
120 g | cukor kryštálový |
3 lyžica | olej |
150 ml | mlieko |
1 lyžička | škorica mletá |
120 g | Palmarín roztopený |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
2 lyžica | rum |
130 g | Cera poleva |
100 g | cukor práškový |
1 lyžica | kakao |
1 lyžica | rum |