rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Môj broskynáčik kávo-škoricový

Fotorecept na ovocno kávový rez.

postup:

  • Môj broskynáčik kávo-škoricový

    1. Všetky suroviny od polohrubej múky, vrátane 2 polievkových lyžíč rumu zmiešame dokopy. Scedený kompót rozmixujeme a pridáme ho do cesta. Rovnomerne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. A dáme do rúry upiecť.

  • Môj broskynáčik kávo-škoricový

    2. Počas pečenia cesta si urobíme polevu. Rozpustíme si 130 g Palmarinu, pridáme práškový cukor, kakao a premiešame. Až je hmota pekne spojená pridáme polievkovú lyžicu rumu. Zamiešame a odstavíme.

  • Môj broskynáčik kávo-škoricový

    3. Na vychladnuté upečené cesto dáme polevu, ktorá je tiež už vychladnutá avšak nie stuhnutá. Musí sa dať rozotrieť na koláčik. Potom už iba vidličkou môžete porobiť vlnovky rôznymi smermi.

  • Môj broskynáčik kávo-škoricový

    4. V prípade že máte nižšie cesto môžete ho rozdeliť na polovicu, jednu časť potrieť marhuľovým alebo slivkovým lekvárom a prekryť druhou polovicou. Koláč bude vyšší a lekvár mu dodá novú chuť.

  • Môj broskynáčik kávo-škoricový

    5. Po vychladnutí resp. stuhnutí stačí koláčik nakrájať a postaviť na stôl pred hostí.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Môj broskynáčik kávo-škoricový

Fotorecept na ovocno kávový rez.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
300 g múka polohrubá
1 konzerva broskyňový kompót
2 ks vajcia
2 lyžica káva instantná
120 g cukor kryštálový
3 lyžica olej
150 ml mlieko
1 lyžička škorica mletá
120 g Palmarín roztopený
1 ks kypriaci prášok do pečiva
2 lyžica rum
130 g Cera poleva
100 g cukor práškový
1 lyžica kakao
1 lyžica rum
perníčky radia