Klasický fotorecept na moravské koláče. Vhodné na raňajky, na desiatu, olovrant aj na výlet.
1. Z vlažného mlieka, soli, cukru a droždia si pripravíme kvások.
2. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.
3. Z masla, hrubej múky a cukru si pripravíme posýpku - zmiešame v takom pomere, aby sa zmes rozsýpala.
4. Z vykysnutého cesta vytvarujeme menšie guľky, ktoré dáme na vymastený plech. Do každej guľky spravíme v strede jamku, ktorú naplníme lekvárom a povrch posypeme pripravenou posýpkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Klasický fotorecept na moravské koláče. Vhodné na raňajky, na desiatu, olovrant aj na výlet.
500 g | múka hladká |
---|---|
250 g | Palmarín |
2 ks | žĺtok |
42 g | droždie |
250 ml | mlieko |
60 g | cukor krupicový |
štipka | soľ |
lekvár ľubovoľný | |
maslo | |
múka hrubá | |
cukor kryštálový |