rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Moravské koláče

Klasický fotorecept na moravské koláče. Vhodné na raňajky, na desiatu, olovrant aj na výlet.

postup:

  • Moravské koláče

    1. Z vlažného mlieka, soli, cukru a droždia si pripravíme kvások.

  • Moravské koláče

    2. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste.

  • Moravské koláče

    3. Z masla, hrubej múky a cukru si pripravíme posýpku - zmiešame v takom pomere, aby sa zmes rozsýpala.

  • Moravské koláče

    4. Z vykysnutého cesta vytvarujeme menšie guľky, ktoré dáme na vymastený plech. Do každej guľky spravíme v strede jamku, ktorú naplníme lekvárom a povrch posypeme pripravenou posýpkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Moravské koláče

Klasický fotorecept na moravské koláče. Vhodné na raňajky, na desiatu, olovrant aj na výlet.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka hladká
250 g Palmarín
2 ks žĺtok
42 g droždie
250 ml mlieko
60 g cukor krupicový
štipka soľ
lekvár ľubovoľný
maslo
múka hrubá
cukor kryštálový
perníčky radia