Tradičný mrežovník z čerstvých jabĺk.
1. Palmarín, žľtky a 250g cukru vymiešame, pridáme mlieko, múku s praškom do pečiva a zamiešame, tak aby cesto nebolo ani riedké, ani husté.
2. Vymiešané cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto nastrúhame na uhorkovom strúhadle očistené jablka a posypeme s vanilkovým a škoricovým cukrom. na to dáme ríbezle a dáme upiecť.
3. Ked sa koláč pečie vyšľaháme si sneh z bielkov a 8 polievkových lyžíc cukru.
4. Na upečený koláč nastriekame vrecuškom mriežky a dáme zapiecť. Pečenie si nastavíme na horné pečenie. Zapekáme do zlatista.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tradičný mrežovník z čerstvých jabĺk.
6 ks | vajcia |
---|---|
250 g | Palmarín |
400 g | cukor práškový |
1 ks | citrón |
20 lyžica | mlieko |
400 g | múka polohrubá |
1 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
6 ks | jablká |
ríbezle | |
1 ks | vanilínový cukor |
1 bal. | škoricový cukor |