rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Mriežkový jablkový koláč

Tradičný mrežovník z čerstvých jabĺk.

postup:

  • 1. Palmarín, žľtky a 250g cukru vymiešame, pridáme mlieko, múku s praškom do pečiva a zamiešame, tak aby cesto nebolo ani riedké, ani husté.

  • 2. Vymiešané cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto nastrúhame na uhorkovom strúhadle očistené jablka a posypeme s vanilkovým a škoricovým cukrom. na to dáme ríbezle a dáme upiecť.

  • 3. Ked sa koláč pečie vyšľaháme si sneh z bielkov a 8 polievkových lyžíc cukru.

  • 4. Na upečený koláč nastriekame vrecuškom mriežky a dáme zapiecť. Pečenie si nastavíme na horné pečenie. Zapekáme do zlatista.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Mriežkový jablkový koláč

Tradičný mrežovník z čerstvých jabĺk.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    25 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
6 ks vajcia
250 g Palmarín
400 g cukor práškový
1 ks citrón
20 lyžica mlieko
400 g múka polohrubá
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
6 ks jablká
ríbezle
1 ks vanilínový cukor
1 bal. škoricový cukor
perníčky radia