rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Nanukové rezy

Fotorecept na nanukové rezy. Jemné piškótové cesto s ešte jemnejším krémom a príjemne sladkou čokoládovou polevou.

postup:

  • Nanukové rezy

    1. Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame studenú kávu.

  • Nanukové rezy

    2. Do vyšľahanej zmesi vmiešame pomleté orechy a preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 20 až 25 minút pri teplote 180°C.

  • Nanukové rezy

    3. Upečené cesto necháme vychladnúť.

  • Nanukové rezy

    4. Pripravíme krém: Mlieko s vanilínovým cukrom dáme variť. Do vriaceho nalejeme v troške mlieka rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom a žĺtkom vymiešame. Primiešame vychladnutú kašu, pridáme 2 až 3 lyžice rumu a krém dobre prešľaháme. Krém navrstvíme na vychladnuté upečené cesto a necháme stuhnúť.

  • Nanukové rezy

    5. Vo vodnom kúpeli rozpustíme za stáleho miešania polámanú čokoládu s Cerou. Vymiešame hladkú polevu, ktorou polejeme koláč. Necháme stuhnúť.

  • Nanukové rezy

    6. A koláčik je upečený. Dobrú chuť.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Nanukové rezy

Fotorecept na nanukové rezy. Jemné piškótové cesto s ešte jemnejším krémom a príjemne sladkou čokoládovou polevou.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    45 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
4 ks vajcia
7 lyžica káva čierna (uvarená)
200 g cukor práškový
100 g orechy mleté
1/2 bal. prášok do pečiva
200 g múka hrubá
250 ml mlieko
1 bal. vanilínový cukor
250 g Helia
150 g cukor práškový
1 ks žĺtok
rum
100 g čokoláda na varenie
70 g Palmarín
perníčky radia