Tematická narodeninová torta pre malé ale aj veľké slečny s postupom podľa fotoreceptu.
1. Postup na korpus: Žĺtky vyšľaháme s 200g kryštáľového cukru a s jedným vanilkovým cukrom. Za stáleho miešania pridávame olej a vodu. Postupne zašľaháme obe múky zmiešané s práškom do pečiva. Ak by bolo cesto husté, čiže ak už metličky nestačia miesiť, treba pridať trochu vody alebo oleja. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Pečieme na 180-200 stupňov.
2. Korpus vyrežeme do požadovaného tvaru. Môžete si vytlačiť obrázok z papiera a priložíte na korpus (ja som zaistila obrázok špáratkami aby to držalo). Podľa predlohy vyrežeme Kitty.
3. Postup na prípravu krému: 200g Helie, 140g preosiateho práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 50g horkého kakaa (nesladeného) zmiešame mixérom. Korpusy natrieme kakaovým krémom. Už zlepené oba korpusy potrieme navrchu a aj z bokov krémom. Ak chceme tortu poťahovať hmotou, dáme ju do chladničky. (Ja som nechala do druhého dňa).
4. Koláč som piekla na normálnom plechu, čiže urobila som dva korpusy (suroviny v návode sú uvedené na jeden korpus).
5. Kittynka je potiahnutá WI (white icing) hmotou, aby bola biela. Farebné časti sú zafarbené wilton farbami a fúziky a očká nakreslené čiernou jedlou fixkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tematická narodeninová torta pre malé ale aj veľké slečny s postupom podľa fotoreceptu.
| 150 g | múka hladká |
|---|---|
| 150 g | múka polohrubá |
| 200 g | cukor kryštálový |
| 5 ks | vajcia |
| 100 ml | voda |
| 100 ml | olej |
| 2 ks | vanilínový cukor |
| 200 g | Helia |
| 140 g | cukor práškový |
| 50 g | kakao |
| 1 ks | kypriaci prášok do pečiva |