rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Narodeninová piškótová Kitty torta s kakaovým krémom

Tematická narodeninová torta pre malé ale aj veľké slečny s postupom podľa fotoreceptu.

postup:

  • Narodeninová piškótová Kitty torta s kakaovým krémom

    1. Postup na korpus: Žĺtky vyšľaháme s 200g kryštáľového cukru a s jedným vanilkovým cukrom. Za stáleho miešania pridávame olej a vodu. Postupne zašľaháme obe múky zmiešané s práškom do pečiva. Ak by bolo cesto husté, čiže ak už metličky nestačia miesiť, treba pridať trochu vody alebo oleja. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Pečieme na 180-200 stupňov.

  • Narodeninová piškótová Kitty torta s kakaovým krémom

    2. Korpus vyrežeme do požadovaného tvaru. Môžete si vytlačiť obrázok z papiera a priložíte na korpus (ja som zaistila obrázok špáratkami aby to držalo). Podľa predlohy vyrežeme Kitty.  

  • Narodeninová piškótová Kitty torta s kakaovým krémom

    3. Postup na prípravu krému: 200g Helie, 140g preosiateho práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 50g horkého kakaa (nesladeného) zmiešame mixérom. Korpusy natrieme kakaovým krémom. Už zlepené oba korpusy potrieme navrchu a aj z bokov krémom. Ak chceme tortu poťahovať hmotou, dáme ju do chladničky. (Ja som nechala do druhého dňa).

  • Narodeninová piškótová Kitty torta s kakaovým krémom

    4. Koláč som piekla na normálnom plechu, čiže urobila som dva korpusy (suroviny v návode sú uvedené na jeden korpus).

  • Narodeninová piškótová Kitty torta s kakaovým krémom

    5. Kittynka je potiahnutá WI (white icing) hmotou, aby bola biela. Farebné časti sú zafarbené wilton farbami a fúziky a očká nakreslené čiernou jedlou fixkou.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Narodeninová piškótová Kitty torta s kakaovým krémom

Tematická narodeninová torta pre malé ale aj veľké slečny s postupom podľa fotoreceptu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
150 g múka hladká
150 g múka polohrubá
200 g cukor kryštálový
5 ks vajcia
100 ml voda
100 ml olej
2 ks vanilínový cukor
200 g Helia
140 g cukor práškový
50 g kakao
1 ks kypriaci prášok do pečiva
perníčky radia