Prasiatka môžu byť milým darčekom pri Novorčných návštevách rodiny.
1. Z vlažného mlieka, lyžičky cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Zmiešame dokopy všetky suroviny aj s kváskom, kým vznikne vláčne cesto. Cesto odložíme na chvíľu do chladničky.
2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, vykrajujeme z neho malé trojuholníčky na uši a krúžky na hlavu a ňufák. Potrieme žĺtkom, nalepíme očká z ľanových semien a vtlačíme dierky do ňufáka. Prasiatka poukladáme na vymastený plech a pečieme cca 25 min. na 200 stupňov.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Prasiatka môžu byť milým darčekom pri Novorčných návštevách rodiny.
| 1 ks | Helia |
|---|---|
| 500 ml | vlažné mlieko |
| 20 g | kvasníc |
| 1 ks | Helia |
| 500 g | polohrubej múky |
| 1,5 lyžička | soľ |
| 180 g | kyslej smotany |
| 3 kocka | taveného syra (Lunex) |
| 1 ks | žĺtok do cesta |
| 1 ks | vajce na potretie |