Chutná orechová bábovka je ako stvorená pre pohodové chvíle pri čaji..
1. Palmarin a práškový cukor mierne nahrejeme a vyšľaháme do peny. Pridáme vajca. Múku preosejeme, pridáme do nej kypriaci prášok do pečiva, škoricu, pomleté vlašské orechy a postrúhanú citrónovú kôru. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny.
2. Hmotu vložíme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Zarovnáme a pri teplote 160 - 180 °C pomaly pečieme 45 - 60 minút.
3. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chutná orechová bábovka je ako stvorená pre pohodové chvíle pri čaji..
200 g | Palmarín |
---|---|
125 g | múka hladká špeciál |
175 g | cukor práškový |
200 g | lieskové orechy mleté |
12 g | kypriaci prášok do pečiva |
škorica mletá | |
1 ks | citrón |
3 ks | vajcia |