Nečakajte na slávnostnú príležitosť a potešte rodinu výbornou orechovou tortou aj v bežný deň.
1. Príprava orechovo-piškótového cesta: 4 žĺtka, 6 biekov a 250 g kryštálového cukru vymiešame do peny a pridáme orechy, strúhanku, prášok do pečiva. Cesto nalejeme do malej tortovej formy a pečieme na 180 °C asi 25-30 minút.
2. Príprava plnky: 150 g práškového cukru, 2 žĺtka a vanilkový cukor vymiešame do peny, postupne pridáme 250 g Helie a 100 ml silnej uvarenej a vychladnutej kávy.
3. Príprava marcipánu: 150 ml vody a 70 g Helie dáme do hrnca zohrievať a čakáme, kým začne tekutina vrieť. Potom naraz pridáme všetku múku a nepretržite to miešame až sa hmota začne oddeľovať od stien hrnca. Hmotu vyklopíme na dosku, aby rýchlejšie vychladla. Do studenej hmoty zamiešame 500 g práškového cukru a vypracujeme z toho hladkú, lesklú hmotu.
4. Vychladnutý korpus rozrežeme na tri rovnaké diely, poriadne pokvapkáme rumom, natrieme nahrubo ríbezľovým džemom a časťou plnky. Na záver ešte potrieme celú tortu plnkou, aby lepšie držal marcipán. Marcipánovú hmotu odporúčame vyvaľkať na potravinovej fólii, aby sa lepšie nanášala a pokryjeme ňou celú tortu. Tortu vhodne dozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Nečakajte na slávnostnú príležitosť a potešte rodinu výbornou orechovou tortou aj v bežný deň.
320 g | Helia |
---|---|
150 g | múka hladká |
250 g | cukor kryštálový |
650 g | cukor práškový |
250 g | vlašské orechy mleté |
300 g | marcipán |
6 g | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | vanilínový cukor |
3 lyžica | strúhanka |
2 lyžička | káva |
30 ml | ríbezľový džem |
6 ks | vajcia |
200 ml | rum |
150 ml | voda |