rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechová torta

Nečakajte na slávnostnú príležitosť a potešte rodinu výbornou orechovou tortou aj v bežný deň.

postup:

  • 1. Príprava orechovo-piškótového cesta: 4 žĺtka, 6 biekov a 250 g kryštálového cukru vymiešame do peny a pridáme orechy, strúhanku, prášok do pečiva. Cesto nalejeme do malej tortovej formy a pečieme na 180 °C asi 25-30 minút.

  • 2. Príprava plnky: 150 g práškového cukru, 2 žĺtka a vanilkový cukor vymiešame do peny, postupne pridáme 250 g Helie a 100 ml silnej uvarenej a vychladnutej kávy. 

  • 3. Príprava marcipánu: 150 ml vody a 70 g Helie dáme do hrnca zohrievať a čakáme, kým začne tekutina vrieť. Potom naraz pridáme všetku múku a nepretržite to miešame až sa hmota začne oddeľovať od stien hrnca. Hmotu vyklopíme na dosku, aby rýchlejšie vychladla. Do studenej hmoty zamiešame 500 g práškového cukru a vypracujeme z toho hladkú, lesklú hmotu. 

  • 4. Vychladnutý korpus rozrežeme na tri rovnaké diely, poriadne pokvapkáme rumom, natrieme nahrubo ríbezľovým džemom a časťou plnky. Na záver ešte potrieme celú tortu plnkou, aby lepšie držal marcipán. Marcipánovú hmotu odporúčame vyvaľkať na potravinovej fólii, aby sa lepšie nanášala a pokryjeme ňou celú tortu. Tortu vhodne dozdobíme. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechová torta

Nečakajte na slávnostnú príležitosť a potešte rodinu výbornou orechovou tortou aj v bežný deň.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 - 30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
320 g Helia
150 g múka hladká
250 g cukor kryštálový
650 g cukor práškový
250 g vlašské orechy mleté
300 g marcipán
6 g kypriaci prášok do pečiva
1 ks vanilínový cukor
3 lyžica strúhanka
2 lyžička káva
30 ml ríbezľový džem
6 ks vajcia
200 ml rum
150 ml voda

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia