Orechová torta obalená modrým fondánom.
1. Príprava piškótového cesta: 6 bielkov rozšľaháme, postupne pridávame 300 g kryštálového cukru, 6 lyžíc vody, 6 žĺtkov, 200g polohrubej múky, prášok do pečiva a orechy.
2. Príprava krému: Z mlieka, Zlatých klasov a vanilky uvaríme hustý krém. Heliu vymiešame s preosiatym práškovým cukrom a do toho postupne zamiešavame vychladnutý krém. Roztopenú čokoládu postupne pridáme do hotového krému.
3. Poťahová hmota: Použijeme 2PL vody, 1PL oleja, pol až 1 lyžička citr.šťavy, 1 balíček marshmelow (170g), 500-600 prášk. cukru Všetko okrem cukru dáme do misky a do mikrovlnky roztopiť. Potom do toho postupne zamiešame cukor.
4. Vychladnutý korpus rozrežeme, pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom a naplníme. Necháme stuhnúť a potiahneme MMF poťahovou hmotou. Ozdobíme podľa fantázie.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Orechová torta obalená modrým fondánom.
| 6 ks | vajcia |
|---|---|
| 300 g | cukor kryštálový |
| voda | |
| 200 g | múka polohrubá |
| 100 g | orechy sekané |
| 1/4 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
| 1 liter | mlieko |
| 3 bal. | krémový prášok Zlatý klas |
| 2 balíček | vanilínový cukor |
| 750 g | Helia |
| 350 g | cukor práškový |
| čokoláda na varenie | |
| 1 lyžica | olej |
| 1 lyžička | citrónová šťava |
| 1 bal. | cukríky JoJo marshmallow |
| 600 g | cukor práškový |