Orechová torta obalená modrým fondánom.
1. Príprava piškótového cesta: 6 bielkov rozšľaháme, postupne pridávame 300 g kryštálového cukru, 6 lyžíc vody, 6 žĺtkov, 200g polohrubej múky, prášok do pečiva a orechy.
2. Príprava krému: Z mlieka, Zlatých klasov a vanilky uvaríme hustý krém. Heliu vymiešame s preosiatym práškovým cukrom a do toho postupne zamiešavame vychladnutý krém. Roztopenú čokoládu postupne pridáme do hotového krému.
3. Poťahová hmota: Použijeme 2PL vody, 1PL oleja, pol až 1 lyžička citr.šťavy, 1 balíček marshmelow (170g), 500-600 prášk. cukru Všetko okrem cukru dáme do misky a do mikrovlnky roztopiť. Potom do toho postupne zamiešame cukor.
4. Vychladnutý korpus rozrežeme, pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom a naplníme. Necháme stuhnúť a potiahneme MMF poťahovou hmotou. Ozdobíme podľa fantázie.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Orechová torta obalená modrým fondánom.
6 ks | vajcia |
---|---|
300 g | cukor kryštálový |
voda | |
200 g | múka polohrubá |
100 g | orechy sekané |
1/4 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
1 liter | mlieko |
3 bal. | krémový prášok Zlatý klas |
2 balíček | vanilínový cukor |
750 g | Helia |
350 g | cukor práškový |
čokoláda na varenie | |
1 lyžica | olej |
1 lyžička | citrónová šťava |
1 bal. | cukríky JoJo marshmallow |
600 g | cukor práškový |