rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechová torta

Orechová torta obalená modrým fondánom.

postup:

  • 1. Príprava piškótového cesta: 6 bielkov rozšľaháme, postupne pridávame 300 g kryštálového cukru, 6 lyžíc vody, 6 žĺtkov, 200g polohrubej múky, prášok do pečiva a orechy.

  • 2. Príprava krému: Z mlieka, Zlatých klasov a vanilky uvaríme hustý krém. Heliu vymiešame s preosiatym práškovým cukrom a do toho postupne zamiešavame vychladnutý krém. Roztopenú čokoládu postupne pridáme do hotového krému.

  • 3. Poťahová hmota: Použijeme 2PL vody, 1PL oleja, pol až 1 lyžička citr.šťavy, 1 balíček marshmelow (170g), 500-600 prášk. cukru Všetko okrem cukru dáme do misky a do mikrovlnky roztopiť. Potom do toho postupne zamiešame cukor.

  • 4. Vychladnutý korpus rozrežeme, pokvapkáme rumom, natrieme džemom, krémom a naplníme. Necháme stuhnúť a potiahneme MMF poťahovou hmotou. Ozdobíme podľa fantázie.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechová torta

Orechová torta obalená modrým fondánom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
6 ks vajcia
300 g cukor kryštálový
voda
200 g múka polohrubá
100 g orechy sekané
1/4 bal. kypriaci prášok do pečiva
1 liter mlieko
3 bal. krémový prášok Zlatý klas
2 balíček vanilínový cukor
750 g Helia
350 g cukor práškový
čokoláda na varenie
1 lyžica olej
1 lyžička citrónová šťava
1 bal. cukríky JoJo marshmallow
600 g cukor práškový
perníčky radia