rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Retro orechová torta s parížskym krémom

Čokoládový krém a vrch korpusu potiahnutý hmotou z MMF cukríkov.

postup:

  • 1. Z bielkov a 150g cukru si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme rozšľahané žĺtky a zmiešame. Orechy, 20g kakaa, múku a sódu zmiešame, pridáme k žĺtkovej pene a dobre premiešame (nie mixérom ale ručne).

  • 2. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 190°C, kým sa nezačnú oddeľovať okraje od formy (môžeme skúsiť samozrejme aj špáratkom).

  • 3. Sladkú smotanu necháme zovrieť, pridáme polámanú čokoládu, 100g kr. cukru a 80g kakaa a miešame, kým hmota nezhustne (ako puding) a dáme vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme Heliu. Po vychladnutí vyšľaháme aj pudingový krém a zmiešame s vyšľahanou Heliou.

  • 4. Upečený korpus rozkrojíme, natrieme lekvárom rozriedeným s ovocným čajom, a potom potrieme krémom. Krémom potrieme aj vrch a boky korpusu. Dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa. Aby sa dala torta potiahnuť hmotou, krém musí stuhnúť.

  • 5. Cukríky Marshmallow rozkrojíme podľa farby, budeme mať ružové a biele polovice. Misku vytrieme Heliou, dáme do nej ružové cukríky pokvapkáme citrónom a dáme na pár sekúnd do mikrovlnky. Keď napučia vyberieme a s cukrom (práškovým) vypracujeme hmotu (konzistencia plastelíny). Ružovú hmotu vyvaľkáme a potiahneme ňou tortu. To isté spravíme s bielou časťou cukríkov, túto som použila na vykrajovanie bielych hviezdičiek.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Retro orechová torta s parížskym krémom

Čokoládový krém a vrch korpusu potiahnutý hmotou z MMF cukríkov.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    35 min.
  • Teplota
    pečenia:
    190 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
5 ks vajcia
250 g cukor kryštálový
75 g orechy mleté
100 g kakao
2 lyžica múka polohrubá
1 lyžička sóda bikarbóna
lekvár ľubovoľný
400 g smotana na šľahanie 33%
100 g čokoláda na varenie
100 g cukor kryštálový
375 g Helia
cukríky JoJo marshmallow
perníčky radia