rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechové pokušenie

Orechová torta vhodná na každú slávnostnú príležitosť.

postup:

  • 1. Príprava orechovo-piškótového cesta: Žĺtka z 9 vajec a 450 g práškového cukru vyšľaháme. Pridávame 12 pol. lyžíc horúcej vody, 230 g mletých orechov a nakoniec preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Z 9 bielkov a vymiešame sneh a zľahka vmiešame do zvyšku cesta. 

  • 2. Cesto vylejeme do formy s priemerom 32 cm a pečieme 15 - 20 minút pri teplote pri 180 – 190 °C. V prípade, že rozdelíme cesto na 3 časti a upečieme 3 korpusy - každý zvlášť, bude torta ešte vyššia.

  • 3. Upečený a vychladnutý korpus prekrojíme na 2 alebo 3 časti, natrieme vrstvou lekváru a časťou orechovej plnky. Naplnenú tortu natrieme dookola zvyškom plnky a ozdobíme pomletými orechami.

  • 4. Rozpustíme čokoládu s Cerou a vkusne ňou dozdobíme vrch torty. 

  • 5. Príprava plnky: vyšľaháme 3 šľahačky so stužovačmi, pridáme do nich 150 - 200 g mletých orechov a cukor podľa chuti.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechové pokušenie

Orechová torta vhodná na každú slávnostnú príležitosť.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 - 20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 - 190 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
70 g Cera
150 g cukor práškový
450 g múka polohrubá
3 ks smotana na šľahanie 33%
3 ks šľahačkový stužovač
430 g orechy mleté
1 ks kypriaci prášok do pečiva
200 g čokoláda
9 ks vajcia
12 lyžica voda

Produkt v recepte:
Cera

perníčky radia