Takéto orechové rožteky sú veľmi chutné, obľúbili sme si ich celá rodina a sú vhodné aj na Vianoce, či na sviatočné posedenia počas roka. Vlašské orechy kraľujú medzi surovinami, z ktorých sa dajú piecť tie najchutnejšie koláčiky, pozrite si fotopostup.
1. Vyšľaháme tuhý sneh zo 4 bielkov a 250 g kryštálového cukru a nakoniec vmiešame mleté vlašské orechy. Striekame na papier zdobiacim vreckom, (stačí aj mikroténové vrecko ak nemáte zdobiace), na 1,5 cm pásiky. Rožteky pečieme približne hodinu vo vyhriatej rúre, prípadne môžeme aj dlhšie dosušiť.
2. V miske zmiešame kryštálový cukor 2 lyžice, 2 lyžice hladkej múky a 2 lyžice kakaa, vmiešame do 2 dcl mlieka a za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme kašu, do ktorej ešte za horúca vmiešame polovicu nalámanej varovej čokolády a za stáleho miešania vychladíme.
3. Medzitým si vymiešame Heliu so 150 g práškového cukru a spojíme s čokoládovou kašou a dobre vymiešame. Hviezdičkovou trubičkou a zdobiacim vreckom striekame na orechové korpusíky hviezdičky. Necháme chvíľu vychladiť na chladnom mieste a máčame do čokolády, ktorú sme pripravili rozpustením druhej polovice varovej čokolády, Cery a kakaa na zahustenie.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Takéto orechové rožteky sú veľmi chutné, obľúbili sme si ich celá rodina a sú vhodné aj na Vianoce, či na sviatočné posedenia počas roka. Vlašské orechy kraľujú medzi surovinami, z ktorých sa dajú piecť tie najchutnejšie koláčiky, pozrite si fotopostup.
4 ks | bielok |
---|---|
250 g | cukor kryštálový |
200 g | orechy mleté |
200 ml | mlieko |
2 lyžica | múka hladká |
2 lyžica | cukor kryštálový |
2 lyžica | kakao |
1 ks | čokoláda na varenie |
1 ks | Helia |
150 g | cukor práškový |
100 g | Cera |