Lahodnými orechovo čokoládovými kockami potešíte celú rodinu aj návštevu..
1. Príprva kakaovej hmoty: 80 g práškového cukru a 6 bielok vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka zo 6 vajec a 40 g práškového cukru vymiešame, pridáme 25 g vanilínového cukru a vodu. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s kakaovým práškom a roztopeným Palmarinom. Rozotrieme na 2 plechy pokryté papierom a tenké pláty pečieme pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
2. Príprava krému: z mlieka, kryštálového cukru, 25 g vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme, pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme zomleté lieskové orechy.
3. Po vychladnutí pláty rozkrojíme na polovicu, naplníme orechovým krémom a necháme stuhnúť.
4. Po stuhnutí potiahneme čokoládovou polevou pripravenou zo 120g čokolády a 40g Cery a vhodne dozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Lahodnými orechovo čokoládovými kockami potešíte celú rodinu aj návštevu..
| 300 g | Helia |
|---|---|
| 60 g | Palmarín |
| 40 g | Cera |
| 100 g | múka hladká špeciál |
| 120 g | cukor práškový |
| 100 g | cukor kryštálový |
| 50 g | vanilínový cukor |
| 20 g | kakaový prášok |
| 40 g | krémový prášok Zlatý klas |
| 120 g | čokoláda horká |
| 100 g | lieskové orechy opražené mleté |
| 350 ml | mlieko |
| 30 g | rum |
| 6 ks | vajcia |
| 50 ml | voda |