rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechovo čokoládové kocky

Lahodnými orechovo čokoládovými kockami potešíte celú rodinu aj návštevu..

postup:

  • 1. Príprva kakaovej hmoty: 80 g práškového cukru a 6 bielok vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka zo 6 vajec a 40 g práškového cukru vymiešame, pridáme 25 g vanilínového cukru a vodu. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s kakaovým práškom a roztopeným Palmarinom. Rozotrieme na 2 plechy pokryté papierom a tenké pláty pečieme pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút. 

  • 2. Príprava krému: z mlieka, kryštálového cukru, 25 g vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme, pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme zomleté lieskové orechy. 

  • 3. Po vychladnutí pláty rozkrojíme na polovicu, naplníme orechovým krémom a necháme stuhnúť.

  • 4. Po stuhnutí potiahneme čokoládovou polevou pripravenou zo 120g čokolády a 40g Cery a vhodne dozdobíme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechovo čokoládové kocky

Lahodnými orechovo čokoládovými kockami potešíte celú rodinu aj návštevu..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 - 7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
300 g Helia
60 g Palmarín
40 g Cera
100 g múka hladká špeciál
120 g cukor práškový
100 g cukor kryštálový
50 g vanilínový cukor
20 g kakaový prášok
40 g krémový prášok Zlatý klas
120 g čokoláda horká
100 g lieskové orechy opražené mleté
350 ml mlieko
30 g rum
6 ks vajcia
50 ml voda

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia