rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechovo kakaové koláčiky (hríbiky, hviezdy)

Chutné orechové pečivo na posedenie pri čaji či káve.

postup:

  • 1. Príprava cesta: múku a práškový cukor preosejeme, pridáme zmäknutý nakrájaný Palmarin, vajíčko, orechy, kakao, vanilkový cukor, štipku mletej škorice a nastrúhanú citrónovú kôru z 1/2 citróna. Zmiesime tuhé cesto, ktoré necháme odležať aspoň 3 hodiny.

  • 2. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 3 mm a vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na suchý plech a pri teplote 180°C pečieme približne 7 - 10 minút. 

  • 3. Príprava krému: 75 g kryštálového cukru rozpustíme na karamel, pridáme zohriatu smotanu, prevaríme, vychladíme a zašľaháme do toho Heliu.

  • 4. Po upečení a vychladnutí vždy dva koláčiky spájame karamelovým krémom alebo džemom. Necháme stuhnúť a namáčame do čokolády, ktorú pripravíme zo 150g tmavej čokolády, 100g bielej čokolády a 100g Cery. Vrch vhodne dozdobíme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechovo kakaové koláčiky (hríbiky, hviezdy)

Chutné orechové pečivo na posedenie pri čaji či káve.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    7 - 10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
smotana
125 g Palmarín
125 g Helia
100 g Cera
175 g múka polohrubá
75 g cukor práškový
75 g cukor kryštálový
75 g lieskové orechy
100 g čokoláda biela
150 g čokoláda horká
30 g kakao
12 g vanilínový cukor
štipka škorica mletá
1 ks vajcia
1/2 ks citrón
75 ml smotana na šľahanie 33%

Produkt v recepte:
Cera

perníčky radia