Chutné a jednoduché rezy s tipom ako pripraviť čokoládové lístočky.
1. Cesto: žĺtka, 200g cukru, vanilkový cukor miešame do penista, postupne pridáme vodu, múku, orechy a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielok. Cesto pečieme pri teplote 180°° asi 25 min.
2. Plnka: z mlieka, 200g cukru a pudingového prášku uvaríme tuhý puding. Necháme vychladnúť. Potom do vypracovanej Helie puding zmiešame.
3. Plnku natrieme na upečené cesto a posypeme opraženými orechami. Čokoládové lístočky: na umyté lístočky mäty piepornej na opačnú stranu maslovačkou potrieme rozpustenú čokoládou. Po stuhnutí opakujeme, aby vrstva bola trochu hrubšia. Potom zo stuhnutej čokolády lístok mäty odstránime.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chutné a jednoduché rezy s tipom ako pripraviť čokoládové lístočky.
5 ks | vajcia |
---|---|
400 g | cukor kryštálový |
2 bal. | vanilínový cukor |
150 g | múka polohrubá |
200 g | orechy mleté |
1 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
700 ml | mlieko |
250 g | Helia |
2 bal. | puding karamelový |