Medové rezy oživené orechami.
1. Na cesto potrebujeme: 750g hladkej múky, 300g práškového cukru, 300g Palmarinu, 4 a ½ lyžice medu, 3 lyžice mlieka, 3 lyžičky jedlej sódy bikarbóny. Z týchto surovín urobíme cesto, rozdelíme na tri časti, 2 časti rozvaľkáme na plech, na papier na pečenie a upečieme. Tretiu časť tiež rozvaľkáme na papier a naň ešte dáme karamelovou zmes s orechmi a upečieme.
2. Karamelová zmes: 120 g masla,70 g cukru krupice, 3 lyžice medu - to všetko rozohrejeme na karamel a pridáme 40 dkg vlašských orechov v polovičkách, alebo nahrubo nasekané.
3. Na krém potrebujeme: 250 ml mlieka, 1 a ½ lyžice hladkej múky, 1a ½ lyžice hrubej múky, 10 dkg cukru práškového, 1 vanilkový cukor - uvaríme kašu, až úplne vychladne zašľaháme do toho 250 g Helie. Rezy spojujeme, na spodnú časť dáme cesto, potom krém, potom cesto s orechmi, potom opäť krém a nakoniec cesto polejeme čokoládovou polevou. Tieto rezy si pripravíme tak 1 – 2 dni dopredu, aby sa rozležali.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Medové rezy oživené orechami.
orechy | |
---|---|
850 g | múka hladká |
400 g | cukor práškový |
300 g | Palmarín |
8 lyžica | med |
300 ml | mlieko |
3 lyžička | sóda bikarbóna |
250 g | Helia |
70 g | cukor krupicový |
1 bal. | vanilínový cukor |
1,5 lyžica | múka hrubá |
120 g | maslo |
350 g | orechy vlašské |